MINCOVŇA V PERTHE

Pridané: 14.12.2022
|
mincenapredaj.sk

Mincovňa v austrálskom meste Perth bola založená v roku 1899.


 

Je oficiálnou austrálskou mincovňou a jednou z najstarších verejných inštitúcií, ktorá vyrába, medzi zberateľmi veľmi vyhľadávané, zlaté a strieborné mince a tehličky.


 

Doma aj v zahraničí je známa svojimi produktmi, ktoré majú ikonický austrálsky dizajn na lícnej aj rubovej strane.

 




V priebehu desaťročí sa mincovňa v Perthe rozrástla a stala sa pilierom sily v histórii a kultúre austrálskych peňazí. Jej produkty, ako napríklad mince, ktoré sú zákonným platidlom, sa používajú aj na pripomínanie dôležitých udalostí, napríklad kráľovských výročí alebo oslavu výnimočných úspechov.


Mincovňa sa od svojich ostatných konkurentov vo svete odlišuje svojim silným záväzkom klásť v prvom rade dôraz na kvalitu. Produkty mincovne sú všeobecne uznávané a rešpektované pre svoj tradičný dizajn a dokonalé remeselné spracovanie.

 


Ručné spracovávanie zliatkov


Perthská mincovňa je jednou z mála mincovní na svete, ktorá stále ponúka ručne liate strieborné a zlaté tehličky. Táto historická prax siaha až do konca 19. storočia, keď sa mince vyrábali zo surového kovu odlievaného do foriem, tvarovaného doslova ľudskou rukou - pracne vybíjaného kladivom.

Ručný proces sa pri určitých výrobkoch v mincovni dodnes používa a možno si ho všimnúť aj v nádhernej rozmanitosti tvarov a veľkostí v rade ručne odlievaných zlatých a strieborných produktov od guľatých až po obdĺžnikové.

Zlatým a strieborným minciam a tehličkám vyrábaným v kvalite určenej na investovanie od mincovne v Perthe dôverujú zberatelia a investori už od jej vzniku. Je to jediná štátom vlastnená rafinéria zliatkov v Austrálii, ktorá získal zlatú aj striebornú akreditáciu od London Bullion Market Association (LBMA).


Certifikácia zvyšuje predajnú hodnotu vašich mincí a zberateľských predmetov, pretože kupujúci s väčšou pravdepodobnosťou dôverujú produktu ak vedia, že bola certifikovaná odborníkmi.

 

 

Ak hľadáte kvalitné, tradičné mince s nádherným austrálskym dizajnom, mincovňa v Perthe je určite skvelou voľbou.

 

 

V našej ponuke nájdete niekoľko krásnych kúskov z tejto uznávanej mincovne,


pre zobrazenie ponuky stačí kliknúť na odkaz:



 https://www.mincenapredaj.sk/kategoria/australia/perth-mint-vyrobca/

 

 

 

 

Prikladáme aj zaujímavé video z výrobného procesu v Perth minte 

 







 





 

 

 


Späť na zoznam článkov

MINCENAPREDAJ.SK

Central shop s.r.o

Nižný koniec 17/13

029 56 Zákamenné

 

ičo : 54306507

IČ DPH : SK2121622195

KONTAKT

 

+421 907 208 972

 

mincenapredaj.sk@gmail.com

Copyright 2018 - 2024 © mincenapredaj