Kanadská kráľovská mincovňa - mincovňa s najurodzenejším pôvodom

Pridané: 19.12.2022
|
mincenapredaj.sk

Kráľovská kráľovská mincovňa je inštitúcia so stáročnou históriou.


Od roku 886 n. l. razí mince a medaily pre kráľov, kráľovné a vlády na Britských ostrovoch.


Je to kráľovská inštitúcia, ktorá sa teší veľkej úcte v celom Spojenom kráľovstve, v Kanade a aj mimo neho, pretože už stovky rokov vyrába mince a medaily, ktoré majú pre ich kultúru mimoriadny význam.

 



Mincovňa je jednou z posledných zostávajúcich kráľovských mincovní na svete a tvorí neodmysliteľnú súčasť kultúrnej identity Veľkej Británie. Zastrešenie kráľovskou “značkou” má obrovskú váhu, potvrdzuje jej vládne väzby aj pretrvávajúce kráľovské dedičstvo.

 

Vedeli ste, že Kráľovná Alžbeta II. navštívila mincovňu v roku 2002, aby spustila lisovanie sady pamätných mincí pri príležitosti svojho zlatého jubilea? Bol to významný okamih, ktorým si pripomenula 50. výročie svojho nástupu na trón. Počas návštevy ju sprevádzala vtedajšia generálna guvernérka Adrienne Clarksonová a hostil ju Ian Bennett, prezident a generálny riaditeľ Kanadskej kráľovskej mincovne. Kráľovná a generálna guvernérka priamo sledovali, ako sa spúšťajú lisy na razbu špeciálnych pamätných mincí, a prezreli si niektoré z hotových kúskov.

 

Kráľovná Alžbeta II. sa na svoju žiadosť rozhodla, že počas návštevy v mincovni nebude obdarovaná žiadnymi darčekmi; namiesto toho požiadala, aby všetky výnosy z predaja týchto pamätných mincí išli na charitatívne organizácie v Kanade, ktoré slúžia deťom v núdzi alebo ohrozenej mládeži.

 

Jednou z najobľúbenejších mincí na svete z produkcie tejto mincovne je 5 dolárovka - Maple Leaf, ktorá sa vyrába v zlate aj v striebre. Medzi zberateľmi sú mimoriadne obľúbené - vyobrazujú ikonické kanadské symboly vrátane javorových listov vďaka čomu sú ideálnym suvenírovým predmetom alebo doplnkom do každej zbierky. Mince Maple Leaf 5 Dollars môžu mať rýdzosť zlata 999,99 alebo striebra 999,9 a to z nich robí jedny z najkvalitnejších zlatých a strieborných mincí na trhu.

 

Kúpte si tento exkluzívny 5-dolárový javorový list a nechajte sa oslniť jeho zložitými detailmi! Táto zberateľská minca z limitovanej edície je ideálnym darčekom na akúkoľvek výnimočnú príležitosť.


Získajte svoj kúsok kanadskej histórie a zažite kvalitu, akú jednoducho nikde inde nenájdete!



https://www.mincenapredaj.sk/kategoria//maple-leaf-1-oz-2022-kanada-strieborna-investicna-minca/




 






Späť na zoznam článkov

MINCENAPREDAJ.SK

Central shop s.r.o

Nižný koniec 17/13

029 56 Zákamenné

 

ičo : 54306507

IČ DPH : SK2121622195

KONTAKT

 

+421 907 208 972

 

mincenapredaj.sk@gmail.com

Copyright 2018 - 2024 © mincenapredaj